Personalizare

Pentru toate produsele comercializate putem asigura personalizare, la cererea dumneavoastra, prin serigrafie, tampografie, gravura, termotransfer, broderie (modaliatea ideala pentru fiecare obiect fiind specificata in descrierea lui). Deasemenea, putem executa o gama foarte variata de tiparituri (digital sau offset).

Serigrafia este procedeul prin care se imprima pe suporti din cele mai diferite materiale, incepand cu hartie, ceramica, materiale plastice si terminand cu textilele sau metalele. Aproape orice material plan sau care prezinta foarte mici abateri de la planeitate se poate imprima serigrafic. Procedeul serigrafic garanteaza o calitate si o durata de viata a imprimarii mult mai buna decat imprimarea prin alte procedee ca transferul termic sau printul digital. Serigrafia asigura o foarte buna rezistenta in timp la actiunea factorilor mecanici sau de mediu. Substratul de vopsea poate avea grosimi dintre cele mai diferite. Procedeu recomandat de la 100 buc/produs.

 

Broderia este cel mai elegant si durabil procedeu de personalizare a produselor promotionale textile. Se poate realiza pe orice suport ( de la sepci, la jachete piele ) Recomandam personalizare prin broderie pe produse promotionale textile de calitate (camasi, jachete, genti, tricouri polo, tricouri groase, sepci groase ), pe produse din fleece / polar ( jachete, caciuli, fulare ), sau pe produse greu solicitate ( prosoape, halate, echipamente protectie ). Categoric nu recomandam broderie pe produse ieftine ( tricouri sub 145 g/m2, sepci subtiri, sacose ) sau in pozitionari dificile ( manusi, maneci mai jos de umar ). Pe anumite produse, sau pozitionari, personalizare prin broderie se poate face numai in cadrul procesului de productie ( buzunare de camasi sau jachete, buzunare de genti sau rucsaci ).

 

Transferul termic consta în scanarea si preluarea imaginii dorite de catre un computer, tiparirea acestei imagini, cu ajutorul unei imprimante obisnuite, pe o folie speciala si transferul imaginii de pe aceasta folie pe substratul dorit, prin intermediul unei prese de transfer termic.
Termotransferul este ideal pentru policromie, destul de greu de realizat prin celelalte metode. Se recomanda pentru serii mici de obiecte textile, (pâna la câteva sute de bucati).

 

Tampografia este un procedeu de inscriptionare care foloseste un tampon din silicon pentru transferul vopselei pe obiectul ce se doreste a fi personalizat. Se poate executa pe diverse tipuri de material (plastic, metal, piele, sticla, lemn), cu suprafete atat plane cat si neregulate, curbe sau rotunde, de dimensiuni mici si mijlocii (pixuri, brichete, cani, pahare etc).

 

Gravura LASER este un procedeu modern de inscriptionare care consta in arderea unuia sau mai multor straturi ale unui obiect. Se pot inscriptiona suprafete plane din lemn, sticla, plastic, carton etc (port-carduri metalice, pixuri si stilouri metalice, ceasuri, etc). Gravarea mecanica este folosita pentru a grava pe materiale precum aluminiu, alama, ABS metalizat, aluminiu eloxat-anodizat, sticla, lemn, pluta, mase plastice, stiplex. Se pot realiza atat gravari superficiale cat si gravari profunde. Se pot grava de la sigle, logo-uri pana la imagini foarte detaliate.

 

Tiparul digital este tehnologia (laser, cu jet de cerneala, presa digitala, etc.) care poate imprima documente direct dintr-un fisier digital, fara a trece printr-un mediu intermediar cum ar fi un film negativ sau un echipament. Termenul desemneaza in general orice tip de imprimare care nu implica transferul imaginii de pe film ca in cazul tipariturii clasice „offset”. Tiparul digital se face in mod normal pe suport de hartie insa noile tehnologii permit imprimarea si pe alte materiale cum ar fi panza spre exemplu. Beneficiile imprimarii digitale sunt acelea ale timpilor de executie mult mai mici decat in cazul tiparului offset, costuri de productie inferioare pentru tiraje mici si mai ales posibilitatea de a personaliza documumentele cu ajutorul soft-urilor specializate. Un alt avantaj este acela de a putea realiza schimbari imediat fara a afecta tirajul unei comenzi tipografice.

Tiparul digital se foloseste:

-pentru cantitati mici de tiparituri,

-cand personalizarea este idividuala pentru fiecare document in parte,

-pentru termene scurte de livrare,

-pentru testare inaintea tiparului offset.

 

Tiparul offset este cea mai veche metodă de multiplicare a informatiei scrise. Tehnica prin care cerneala este suflata pe o suprafata metalica, transferata apoi pe o alta suprafata intermediara din cauciuc, care se preseaza in final pe hartie, a fost patentată în Germania în 1450 de către gravorul Johann Gutenberg şi constant perfecţionată până în zilele noastre. Metoda stă la baza tiparului de tiraj mediu şi mare, ajungând la performanţe impresionante de acurateţe, precizie, format şi viteză de imprimare. Principalul suport al tiparului este hârtia. Grosimea hartiei variaza de la 60g/mp - hârtie folosită la interiorul revistelor, până la carton de 400 g/mp - pentru mape de prezentare sau cărţi de vizită. In offset se pot tipari: cărţi, reviste, pliante, vouchere, calendare, broşuri, cataloage, afişe, foi cu antent, tipizate autocopiative, mape de prezentare, cărţi de vizită etc. Tehnica obţinerii unei palete variate este simpla, procesul porneste de la amestecul prin suprapunere a 2, 3 sau 4 cerneluri pe baza de alcool (cyan, magenta,yellow, black) si se poate obţine orice culoare şi orice intensitate a ei. Exista 4 culori de bază plus culorile speciale pantone, argintiu, bronz si auriu.